Talous

 

Toimintaperiaatteet

 

Pohjolan Lääkäripäivät on Suomalaiseen Lääkäriseuraan Duodecimiin kuuluvan paikallisyhdistyksen Oulun Duodecim-seuran vuosittainen koulutustapahtuma lääkäreille ja lääketieteen opiskelijoille. Koulutusohjelman suunnittelusta vastaa eri alojen lääkäreistä koostuva johtoryhmä.

Lääkäreiden on sekä lain että lääkärietiikan mukaan huolehdittava ammattitaitonsa ylläpidosta ja kehittämisestä.  Pohjolan Lääkäripäivät tarjoaa erityisesti alueensa lääkäreille monipuolisen mahdollisuuden ammattitaidon kehittämiseen. Tapahtuman ohjelmat suunnitellaan niin, että Oulun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan jatkokoulutustoimikunta voi hyväksyä ne erikoislääkärikoulutuksen teoreettiseksi kurssimuotoiseksi koulutukseksi. Pääosa kouluttajista työskentelee lähialueiden sairaaloissa ja terveydenhuollon yksiköissä, mikä mahdollistaa myös paikallisten hoitoketjujen käsittelemisen koulutuksissa.

Lääkäripäivät ei tavoittele voittoa toiminnassaan vaan tapahtuman tuotot käytetään tapahtuman järjestämiseen. Tapahtuman tuotot muodostuvat osallistumismaksuista sekä näytteilleasettajien osallistumismaksuista ja mainoksista. Tapahtuman kulut koostuvat luennoitsijoiden palkkioista, matka- ja majoituskustannuksista, tilakuluista ja järjestämisen muista kustannuksista.

Tapahtumaan liittyvässä lääketieteellisessä näyttelyssä yritykset, yhdistykset ja julkisen sektorin toimijat esittelevät uusinta lääketieteellistä tietoa hoidosta, diagnostiikasta ja terveydenhuollon eri sektoreilta.

Järjestämällä tapahtuman yhteydessä olevan näyttelyn voimme tarjota lääkäreille ja heidän koulutuksestaan vastaaville työnantajille osallistumisen myös merkittävästi edullisemmin.

Lisätietoja antavat Pohjolan Lääkäripäivien johtoryhmän puheenjohtaja prof. Nina Hautala, nina.hautala(at)oulu.fi ja Oulun Duodecim-seuran puheenjohtaja Miia Turpeinen, miia.turpeinen@ppshp.fi.